جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
میدان مغناطیسی زمین ممکن است ۳٫۷ میلیارد سال پیش به اندازه امروز قدرتمند بوده باشد. این یافته، تاریخ شکلگیری قدیمیترین حباب محافظتی زمین را ۲۰۰ میلیون سال عقبتر میبرد.
به این ترتیب میدان مغناطیسی همزمان با ظهور حیات روی زمین به وجود آمده است. قدیمیترین فسیلهای زمین، لایههای میکروبی استروماتولیت هستند که قدمتشان به ۳٫۵ میلیارد سال پیش بازمیگردد. اما برخی پژوهشگرها اکنون مدعیاند که استروماتولیتهایی با قدمت ۳٫۷ میلیارد سال را کشف کردهاند.
پژوهش جدید نشان میدهد که در آن زمان، سیاره حباب مغناطیسی محافظی در اطراف خود داشت که پرتوهای کیهانی و ذرات باردار آسیبزای خورشید را منحرف میکرد. با اینحال جریان ذرات باردار در آن زمان بسیار قویتر بود. آن باد خورشیدی قوی احتمالا بخشی از مغناطیسکرهی زمین را از بین برد؛ بدین معنی که زمین در آن زمان سپر محافظتی کمتری نسبت به امروز داشت.
یافتهی جدید که در مجلهی Geophysical منتشر شده است، پیامدهایی برای جستجوی حیات فرازمینی دارد. نیکولاس کلیر، دانشمند زمین از دانشگاه آکسفورد و نویسندهی اصلی مطالعه به لایوساینس گفت:
وقتی به جستجوی حیات روی سیارههای دیگر میپردازیم، داشتن میدان مغناطیسی یک مؤلفهی ضروری به شمار نمیرود؛ زیرا در واقعیت حتی با وجود مغناطیسکرهی کوچک حیات قادر به رشد است.
جستجوی حیات فرازمینی تنها یکی از دلایل شگفتی میدان مغناطیسی زمین است. تمام سیارهها دارای مغناطیسکره نیستند و پژوهشگرها بهطور کامل مطمئن نیستند که چه چیز مغناطیسکرهی زمین را بهوجود آورده است. امروزه میدان مغناطیسی زمین با بخش مایع هسته و انتقال گرما از هستهی جامد داخلی به هستهی همرفتی خارجی کنترل میشود؛ اما پژوهشگرها معتقدند که هستهی زمین تا یک میلیارد سال قبل جامد نبوده است.
دیدگاهتان را بنویسید!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.