جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
فونت های نوستالژیک و قدیمی، بخشی جداناشدنی از بدنهی دیزاین ـ از جمله شاخهی گرافیک ـ بوده و هستند. اما بهرهبرداری از آنها عمدتاً در زبان فارسی/عربی معضلات خاص خود را به همراه دارد و تا جایی پیش میرود که کاربر قید استفاده از آن را زده و عطایش را به لقایش میبخشد!؛ از ناهماهنگی ارتفاع حروف، و فواصل بیقاعده و نامنظم آنها گرفته تا خوردگی یا پرشدگی حفرههای حروف. این معایبِ ریز و درشت سبب میشود تا زمان و تلاش اضافهای از طراح صرفِ اصلاح و بهینهسازی کرنینگ، ترَکینگ و لیدینگ آن شود. حال در نظر بگیرید برای دیزاین یک پاراگراف یا ستون نوشتاری بلند چه زحمت مضاعفی بر روی دوش کاربر خواهد افتاد.
«کریمزادهاستودیو» با در نظر گرفتن این دغدغه، و با هدف رفع آن تصمیم به طراحی و توسعهی فونتی از این دست گرفت تا همزمان برای تیتر و متن قابل استفاده باشد.
بنابراین بعد از گذشت نزدیک به یکسال تحقیق و طراحی، فونت «هاکذا» را با قدمتی از خاطره، رایحهای از مرکب چاپ، و توشهای از صنعت نشر ایران از دل سطربهسطر نشریات دههی پنجاه ایران استخراج و احیا کرد. اما این بازسازی، عینبهعین نبود و اصلاحات بسیاری در جزئیات آن ایجاد شد؛ از اصلاح و مدیریت فضاهای مثبتومنفی قلم گرفته تا کرسیِ منظم حروف و حتی نقطهها، که بهرهبرداری از فونت هاکذا را برای کاربرش آسانتر و بیدغدغهتر از نمونههای مشابه، و برای خوانندهاش لذتبخشتر از زمانهی خود کند. مضاف بر آن، ویژگیِ حفرههای سالم و مدیریتشدهی حروفِ هاکذا، این حُسن را نیز دارد که در متنهایی با سایزهای کوچک حتی در چاپ روی کاغذهای بالکی، به اصطلاح پُر نمیکند.
همچنین این فونت، همنشینیِ بیدغدغه و صلحآمیزِ کلمات فارسی و انگلیسی در کنار یکدیگر را فراهم آورده است تا کاربر فقط با تغییر زبان کیبورد خود، از این امکان در متن مورد نظرش بهره ببرد؛ با این ویژگی که هر دو از یک جنس و وزن و فرم نیز هستند.
هاکذا شخصیتی متین، موقر، فرهیخته و دانا دارد؛ در قالب پاراگراف متن، ستونهای روزنامهای و نیز در قالب عنوان و تیتر اصلی کتاب و مجله قابل استفاده است. بنابراین دست طراح یا کاربر برای بهرهبرداری خلاقانه از فونت کاملاً باز است.
در طی پروسهی آمادهسازی فونت هاکذا به دغدغههای ریز و درشت همهی افرادی که با متن، فونت و دیزاین سروکار دارند اندیشیده شده است.
فونت هاکذا توسط حسن کریمزاده طراحی شده و توسط حسین کریمزاده توسعه داده شده است. این فونت را میتوانید از پلتفرم فونتایران تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.