کره جنوبی طرحی با مشارکت شرکتهای پیشتاز از جمله سامسونگ و SK Hynix را منتشر کرده که از سرمایهگذاری بیش از ۴۷۰ میلیارد دلار برای ساخت بزرگترین مرکز تولید چیپ جهان خبر میدهد. کره در حال حاضر نیز به لطف میزبانی از سامسونگ، یکی از قطبهای تولید چیپ جهان و یکی بزرگترین مراکز تولید چیپهای نیمهرسانا است.
به گزارش پیوست، بخش خصوصی این کشور قرار است در حدود بیست سال این سرمایه عظیم را به ساخت مرکز تولید چیپ اختصاص دهد و زنجیره عرضه داخلی این کشور را تا حد زیادی تقویت کند.
بلومبرگ میگوید دولت کره از طرح عظیمی رونمایی کرده که طبق آن بخش خصوصی در سالهای منتهی به سال ۲۰۴۷ تا ۴۷۱ میلیارد دلار برای این بخش سرمایهگذاری میکند. این پول برای ساخت ۱۳ کارخانه چیپ و سه مرکز تحقیقاتی هزینه میشود. این منطقه تولیدی که از پیونگ تاک تا یونگین را در بر میگیرد به عنوان بزرگترین منطقه تولید چیپ جهان میتواند تا سال ۲۰۳۰ ماهانه ۷.۷ ویفر را در اختیار فعالان صنعتی بگذارد.
دولت کره سال گذشته نیز اولین بار از برنامه سامسونگ و Hynix برای سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه خبر داده بود اما در طرحی که در سال جدید میلادی منتشر شده افزایش چشمگیر سرمایهگذاری را شاهد هستیم. صنعت چیپ حدود ۱۶ درصد از تمام صادرات کره را به خود اختصاص میدهد و دولت در همکاری نزدیک با بخش خصوصی، حمایت خود از این صنعت را افزایش داده است.
دولت کره متعهد شده تا در پی افزایش رقابت جهانی، حمایت خود از این بخش را افزایش دهد. ژاپن و تایوان، دو رقیب آسیایی این کشور نیز سرمایهگذاریهای گستردهای را برای تولید چیپ در نظر گرفتهاند و به همین منظور، کره برای تولیدکنندگان داخلی تخفیف مالیاتی در نظر گرفته است.
سامسونگ و Hynix در بخشی از یک طرح بیست ساله قرار است پیشرفتهترین تاسیسات تولید چیپ خود را در داخل تاسیس کنند. سامسونگ سرمایه عظیمی را به ریختهگریها یا تاسیسات تولید چیپ برای دیگر شرکتها اختصاص داده و ۵۰۰ تریلیون وون تا سال ۲۰۴۷ برای این بخش سرمایهگذاری میکند. Hynix، که شرکت کوچکتری در مقایسه با ساموسنگ است، در همین دوره ۱۲۲ تریلیون وون به تولید کارت حافظه در یونگین اختصاص میدهد.
به گفته دولت این منطقه از چندین شرکت تولید چیپ کوچک دیگر و شرکتهای تولید مواد اولیه نیز میزبانی میکند. براساس این طرح بلندپروازانه کره قرار است خودکفایی خود در حوزه تولید چیپ را بهبود بخشیده و سهم خود از بازار جهانی تولید چیپ را تا سال ۲۰۳۰ از ۳ درصد به ۱۰ درصد برساند.