تحریمهای آمریکا برای چین: فرصتی برای هواوی یا مانعی برای پیشرفت؟ - آژانس مدیا و مارکتینگ ردی استودیو
تحریمهای آمریکا برای چین: فرصتی برای هواوی یا مانعی برای پیشرفت؟
یکی از مقامات ارشد اجرای تحریمهای آمریکایی میگوید که محدودیتها باعث ایجاد یک صنعت نیمهرسانای بومی در داخل چین میشود. چندی پیش شرکت هواوی با عرضه یک گوشی 5G توانست توجه جهانیان را از دستیابی به تکنولوژی روز در عین تحریمها جلب کند.
به گزارش پیوست، هواوی و شرکت SMIC از جمله مهمترین فعالان چینی در فضای پس از تحریم هستند و گوشی جدید هواوی با چیپ ۷ نانومتری و 5G با همکاری این دو عرضه شده است.
این در حالی است که تحریمهای آمریکایی قرار بود جلوی پیشرفت چین و دستیابی این کشور به تکنولوژیهای روز جهان را بگیرد. الن استیوز، دستیار وزیر بازرگانی آمریکا در بحث صنعت و امنیت، میگوید این تحریمها در نهایت توانمندیهای این کشور در تولید نیمهرسانا را محدود میکند.
او گفت: «این محدودیتها به تجهیزات مربوط است. این ماشینها بالاخره یک زمانی به خراب شده یا به مشکلی میخورند که همین مساله از پیشرفت بیشتر جلوگیری می کند.»
ایالات متحده با همکاری ژاپن و هلند، در تلاش است تا دسترسی چین به تجهیزات پیشرفته تولید چیپ را محدود کند. از جمله کاربرد مهم چیپها و پردازندههای پیشرفته امروزی میتوان به صنعت داغ هوش مصنوعی اشاره کرد که در حال حاضر تحت سلطه شرکتهای آمریکایی مثل گوگل و اوپنایآی است و تجهیزات ایدهآل آن را نیز انویدیا، تولیدکننده پردازندههای گرافیکی، عرضه میکند.
این شرکت نیز همانند تولیدکنندگان تجهیزات اجازه ندارد چیپهای پیشرفته خود را در اختیار فعالان صنعت چین بگذارد. اما شرکتهای چینی نیز بیکار نیستند. چندین شرکت چینی به رهبری هواوی در حال توسعه پردازندههایی مشابه بهترینهای انویدیا، از جمله A100 و H100 هستند.
بیشتر بخوانید: تراشههای موبایل پرچمدار ۲۰۲۴ در برابر هم [تماشا کنید]
شرکت هواوی به تازگی از چیپهای هوش مصنوعی Ascend رونمایی کرده که قرار است خلا حاصل از تحریم انویدیا در بازار چین را پر کند. تحلیلگران میگویند این پردازنده صرفا از لحاظ قدرت رایانشی با محصولات انویدیا قابل مقایسه است.
با این حال شهرت دلیل اصلی شهرت انویدیا، صرفا قدرت رایانشی این شرکت نیست و علاوه بر آن، مشتریان این شرکت به اکوسیستمی جهانی CUDA دسترسی دارند که امکان آموزش مدلهای پیچیدهای همچون GPT-4 از شرکت اوپنایآی را فراهم کرده است.
هواوی نیز در مقابل از نسخه بومی شده همین محصول با نام CANN رونمایی کرده است. به گفته تحلیلگران این اکوسیستم از لحاظ آموزشی با محدودیتهای زیادی روبرو است و قابل مقایسه با CUDA نیست.
دسترسی به حقوق اموال ذهنی نیز برای هواوی مشکل است. شرکتهای آمریکایی در حال حاضر حق اختراعهای مهمی در حوزه GPU یا پردازندههای گرافیکی را در اختیار دارند.
تلاش چین برای خودکفایی که به رهبری شی جی پینگ انجام میشود از نگاه چارلی چای، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی 86Research، در کوتاه مدت «زنجیره عرضه را مختل میکند اما در بلند مدت باعث کمک به الگوی خودکفایی خواهد شد.» از نظر او، عدم دسترسی به اکوسیستم انویدیا در بلند مدت مشکلات چندانی را پدید نمیآورد.
مقالات مرتبط
آخرین مقالات
چرا شهرهای بزرگ ایران هنوز هویت بصری مشخصی ندارند؟
هویت بصری یک شهر بهمثابه امضای آن شهر است. وقتی به شهرهایی همچون پاریس، نیویورک، توکیو، استانبول یا حتی بارسلونا فکر میکنیم، ترکیبی از عناصر بصری به ذهنمان میآید: برج ایفل، تابلوهای نئون شینجوکو، منارههای سنت صوفیا و نمای منحنی و رنگی گائودی. این نمادها...
تراشههای موبایل پرچمدار ۲۰۲۴ در برابر هم [تماشا کنید]
سال ۲۰۲۴ رو به پایان است و شاهد بودیم که شرکتهای کوالکام، اپل، مدیاتک و سامسونگ تمام تلاششان را کردند تا به نوبهی خود بهترین تراشهی موبایلی حال حاضر دنیا را معرفی کنند. اسنپدراگون ۸ الیت و A18 Pro اپل را میتوان جدیترین رقبای یکدیگر...
سیاهچالهها میتوانند عامل انبساط جهان باشند
ستارهشناسها احتمالا به شواهدی هیجانانگیز دست یافتهاند که نشان میدهد انرژی تاریک، نیروی اسرارآمیزی که عامل افزایش سرعت انبساط جهان ما است، میتواند به سیاهچالهها ربط داشته باشد. انرژی تاریک نزدیک به ۷۰ درصد از جهان ما را تشکیل میدهد و تصور میشود که پس...
نظرسنجی: رفع فیلتر کدام پلتفرم برای شما اولویت دارد؟
این روزها دولت از عزم جدی خود برای برداشتن فیلترینگ میگوید و در اظهارنظرهای مختلف از مسئولان هم مخالفت با فیلترینگ و تاکید بر شکستخورده و بینتیجه بودن آن شنیده میشود. اخبار شنیدهشده از گوشه و کنار هم از نزدیک بودن روزهای رفع فیلتر حکایت...