جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
یک عکاس مجموعهای جالب از پرترههای دوقلو خلق کرده است که در آن، یک عکس واقعی از سوژه گرفته میشود و سپس بر اساس این عکس، پرتره با هوش مصنوعی ساخته میشود.
آمیت لنون، عکاس این پروژه، با هدف بررسی دادههای تصویری و قابلیت “بینایی کامپیوتر” مدلهای هوش مصنوعی، از ۱۵ نفر عکاسی کرد و این تصاویر را در پروژهای به نام “پرترههای هوش مصنوعی” به نمایش گذاشت. او از هر سوژه خواست تا خود را توصیف کنند؛ از جمله قومیت، سن، محل زندگی و شغل.
لنون توضیح میدهد که برای شروع، از برخی ویژگیهای بیومتریک چهرهها – مانند چشمها، بینی و دهان – استفاده کرده، اما بخشهای دیگر تصویر مانند مو، سبک لباس و ظاهر کلی، با استفاده از توصیفاتی که سوژهها ارائه داده بودند، توسط هوش مصنوعی تولید شده است.
لنون در این باره میگوید: “این ترکیب از عناصر واقعی و مصنوعی در تصویر، قصد دارد حس نگرانی درباره مالکیت، حق کپیرایت و حریم خصوصی را برانگیزد.”
در مجموعه لنون، تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی همیشه در سمت چپ و عکسهای واقعی در سمت راست قرار دارند.
در حالی که برخی از پرترههای هوش مصنوعی شباهت زیادی به تصاویر واقعی دارند، برخی دیگر کاملاً متفاوت هستند. به عنوان مثال، زمانی که سوژه جنسیت خود را مشخص نمیکند، هوش مصنوعی ممکن است جنسیت آنها را تغییر دهد.
لنون که در بریتانیا زندگی میکند، این پروژه را بر این اساس انجام داده تا بررسی کند که هوش مصنوعی چه تصاویری را در نهایت به ما نشان میدهد و این مدلها از چه دادههایی برای تولید این تصاویر استفاده میکنند.
او اضافه میکند: “این پروژه نیازمند مشارکت انسانی است. با قرار دادن تصاویر واقعی و مصنوعی در کنار هم، توجه به تفاوتهای بصری تصاویر مصنوعی و تعصبات ذاتی آنها جلب میشود. این موضوع به ما امکان میدهد تا تحلیل دقیقتری از آنچه میبینیم و آنچه نمایش داده میشود، داشته باشیم.”
لنون برای تولید تصاویر هوش مصنوعی این پروژه از Adobe Firefly استفاده کرده است، زیرا این ابزار “تنها هوش مصنوعی موجود است که مسیرهای کپیرایت را رعایت میکند و به طور فرضی از تصاویر دارای مجوز در مجموعه دادههای خود استفاده میکند.”
او همچنین به نقد سایر ابزارهای هوش مصنوعی مانند Midjourney و DALL-E پرداخته و میگوید که این ابزارها از مجموعه داده LAION 5B استفاده میکنند که شامل تصاویر سرقتشده، پورنوگرافیک و جعلی است.
این عکاس میگوید که اکثر سوژهها از پرترههای هوش مصنوعی خود احساس ناخوشایندی داشتند و یکی از آنها حتی این تصاویر را “دوقلوی شیطانی” خود توصیف کرده است.
بیشتر بخوانید : این عکاس مد، پس از ترک شغلش، به خلق آثار هنری با هوش مصنوعی روی آورد
او ادامه میدهد: “تصاویر هوش مصنوعی نه بازتابی از گذشته هستند و نه پیشبینی از آینده، بلکه صرفاً یک داستان تخیلیاند که سوژهها هیچ کنترلی بر آن ندارند.”
به عنوان یک عکاس پرتره، لنون چهره انسان را جذاب میداند زیرا بیانگر احساسات و تاریخچه افراد است. او توضیح میدهد که تصاویر مصنوعی فاقد این ویژگیها هستند، اما در نگاه اول از نظر بصری جذاباند. لنون میگوید که در یک نمایشگاه، واکنش اولیه مخاطبان نسبت به تصاویر هوش مصنوعی اغلب مثبت بود، اما با گذشت زمان، حس ناخوشایندی که این تصاویر ایجاد میکردند، باعث تغییر نظر آنها شد.
برای مشاهده آثار بیشتر پرتره با هوش مصنوعی از آمیت لنون، میتوانید به وبسایت او مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.