ورود و ثبت نام
ورود و ثبت نام

خواندن این مطلب 8 دقیقه زمان میبرد!

زلزله‌، سیل، جنگ و همه این‌ها همیشه لرزه به جان خیلی از ساکنان زمین انداخته‌اند، اما در چند سال اخیر شرکت‌های مختلف فناوری‌هایی را برای شناسایی و امداد فاجعه توسعه داده‌اند تا بتوان بهتر فرایند مدیریت حادثه را پشت‌سر گذاشت و جان انسان‌های بیشتری را نجات داد.

به گزارش پیوست، فناوری‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان از آنها در مدیریت حادثه استفاده کرد. در ادامه به معرفی و توضیح این فناوری‌ها پرداخته شده است.

«Emergency SOS» اپل

کوپرتینو، کالیفرنیا، آمریکا

۱۰ هزار کارمند

مدیر ارشد اجرایی: تیم کوک

صندوق تولید پیشرفته اپل ۴۵۰ میلیون دلار در زیرساختی سرمایه‌گذاری کرده که Emergency SOS را از طریق ماهواره پشتیبانی می‌کند. این کار برای آیفون ۱۴ انجام می‌گیرد. سرویس SOS به آیفون ۱۴ اجازه می‌دهد به ‌طور مستقیم به ماهواره وصل شود و وقتی خارج از پوشش سلولی و وای‌فای قرار دارد با سرویس‌های بحران تماس برقرار کند.

ایالت کالیفرنیا با چند مورد فاجعه طبیعی روبه‌روست- از زمین‌لرزه تا آتش‌سوزی حیات‌وحش و تهدید دائمی سونامی.

مارک گیلاردوچی، رئیس دفتر خدمات بحرانی فرماندار کالیفرنیا، می‌گوید: «فراهم کردن SOS از طریق ماهواره پیشرفتی بزرگ است و به نجات جان مردم ختم خواهد شد. اپل کار حیاتی را انجام می‌دهد تا راه‌حل‌های جدیدی را با نوآوری به وجود آورد. اپل می‌خواهد از مسئولان اورژانس و واکنش‌دهنده‌های اولیه پشتیبانی کند. این قدمی بزرگ در جهت حفاظت از اهالی کالیفرنیا و عموم مردم در وضعیت بحرانی است.»

آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن

تسوکوبا، ژاپن

۲۰۰ کارمند

هم‌بنیان‌گذار: یوسکوکه کانکو

آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن از موسسه علم فضا و نجوم، لابراتوار ملی هوافضای ژاپن و سازمان توسعه فضایی ملی ژاپن تشکیل شده است و قصد دارد ژاپن را در برابر فجایع طبیعی امن کند. شعار این شرکت «Explore to Realise» است که از فلسفه مدیریتی استفاده از فضا و آسمان برای رسیدن به این هدف بهره می‌گیرد.

آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن از ماهواره‌ها برای جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری داده‌ها در منطقه آسیا-اقیانوسیه استفاده می‌کند و نقشی بزرگ در مدیریت حادثه و بازیابی از فاجعه دارد زیرا نقشه مناطق تخریب‌شده را تهیه می‌کند.

سنتارو

دانشگاه بن

بن، آلمان

به رهبری پروفسور سون بنکه

ربات‌ها به بخشی از زندگی روزمره برای انسان‌ها تبدیل شده‌اند، از بات‌های ساحلی گرفته که از سواحل دریا زباله جمع می‌کنند تا کاوشگرهای مریخ که در این سیاره سرخ حرکت می‌کنند.

اما یکی از چیزهایی که بشریت قطعاً می‌خواهد بدون آن زندگی کند یک حادثه هسته‌ای دیگر است- اما در این صورت، اینجاست که ربات‌ها سر می‌رسند.

پروژه سنتارو به رهبری پروفسور سون بنکه در دانشگاه بن آلمان تلاش می‌کند سیستم هماهنگ انسان و ربات را بدون عامل انسانی توسعه دهد. چنین سیستمی می‌تواند «جابه‌جایی نیرومند و دستکاری چابک» را برای شرایطی فراهم آورد که در فاجعه طبیعی یا فاجعه هسته‌ای مشاهده‌اش کرده‌ایم. هدف این است که ربات‌های سنتارو بتوانند وارد محل حادثه هسته‌ای شوند. چنین محلی عمیقاً برای انسان‌ها خطرناک است. ربات‌ها می‌توانند خرابی‌ها را تعمیر کنند، داده جمع‌آوری کنند و حتی افراد یا ربات‌های به‌دام‌افتاده را نجات دهند.

 پانو ای‌آی

نگاهی به ۱۰ فناوری امدادرسان در مدیریت حادثه - آژانس مدیا و مارکتینگ ردی استودیونگاهی به ۱۰ فناوری امدادرسان در مدیریت حادثه - آژانس مدیا و مارکتینگ ردی استودیو
ماموریت پانوای‌آی ارائه فناوری لازم به آتش‌نشان‌ها برای نجات جان انسان‌ها و حفاظت از محیط‌زیست است.

سان‌فرانسیسکو، آمریکا

۵۰ کارمند

مدیر اجرایی ارشد: سونیا کاستنر

ماموریت پانو ای‌آی (Pano AI) ارائه فناوری لازم به آتش‌نشان‌ها برای نجات جان انسان‌ها و حفاظت از محیط‌زیست است. این شرکت از هوش مصنوعی، ویدئوی ماهواره‌ای و دوربین‌های ۳۶۰ درجه‌ای نصب‌شده روی نقاطی با دید برتر استفاده می‌کند تا اطلاعات فوری را به آتش‌نشان‌ها برای اقدام فوری ارائه دهند. شناسایی آتش‌سوزی جنگل که توسط این شرکت انجام می‌گیرد در دسترس دولت‌ها، تاسیسات، بیمه‌گرها و مالکان زمین خصوصی قرار دارد.

اندرو پرولوف، رئیس شعبه پانو در استرالیا، می‌گوید: «این پیشرفته‌ترین محصول در بازار است. شبکه دوربین‌های ما به‌ طور دائمی بر محیط نظارت می‌کند. تصاویر از ماهواره‌ها و سایر داده‌ها را ترکیب می‌کنیم. سپس الگوریتم‌های هوش مصنوعی کل این محصول را تحلیل می‌کنند. وقتی پانو تهدید آتش‌سوزی را کشف می‌کند، مرکز اطلاعاتی ۲۴ ساعت ۷ روز هفته ما آتش را تایید می‌کند و در عرض چند دقیقه به مشتری‌هایمان هشدار می‌دهد. پانو به مقامات کمک می‌کند تا اطلاعات بی‌درنگ را با گروه‌های دیگر و دور سریع به اشتراک بگذارند و واکنشی سریع و هماهنگ نشان دهند.»

 یوای‌وی نویگیشن 

مادرید، اسپانیا

۳۲ کارمند

مدیر اجرایی ارشد: گیلرمو پارودی

پهپادها محشرند- ممکن است عکاس‌های عروسی‌ را خلاق‌تر و احساس زندگی در یک رمان آخرالزمانی ناراحت‌کننده را تشدید کنند. همچنین، پهپادها بدون ماهواره چشم‌اندازی از کره زمین ارائه می‌دهند که در غیر این صورت به آن دسترسی نداشتیم.

بعد از سال ۲۰۰۴، پهپادهای یوای‌وی نویگیشن به پرواز درآمده‌اند و برای رسیدن به مقاصدشان با شرایط غیرقابل ‌پیش‌بینی در زمین و دریا مواجه شده‌اند.

با ساندویچ پانل های سقفی و دیواری آریا بارون ساخت و ساز کم هزینه و سریع را از دست ندهید!
بیشتر بخوانید: با ساندویچ پانل های سقفی و دیواری آریا بارون ساخت و ساز کم هزینه و سریع را از دست ندهید!

یوای‌وی نویگیشن با مارتین ایرکرفت کامپنی (MACL)، نیوزیلند، همکاری می‌کند تا ابزار کنترل پرواز را برای اولین کوله‌پشتی پرواز کاربردی مورد استفاده واکنش‌دهنده‌های اولیه در فجایع طبیعی توسعه دهد.

سولایت دیزاین

نیویورک، آمریکا

۱۰ کارمند

مدیر اجرایی ارشد: آلیس مین سو چون

آلیس مین سو چون، استاد طراحی و فرهنگ مادی در مدرسه جدید طراحی پارسونز، وقتی عمیقاً تحت تاثیر قرار گرفت که اخبار زمین‌لرزه هائیتی را در سال ۲۰۱۰ مشاهده کرد. در آن سال، مین سو چون تلاش می‌کرد پانل‌های مدار خورشیدی را با لایه‌های نازک مختلف ترکیب کند. این اولین نسخه برای لامپ قابل ‌شارژ خورشیدی بود. مین چون سون بعد از شنیدن اخبار زمین‌لرزه، می‌دانست که مردم هائیتی باید به نور دسترسی داشته باشند تا حادثه را بازیابی کنند. اما چراغ‌های نفتی رایج در آن منطقه می‌توانست سلامت بازماندگان زمین‌لرزه را به خطر اندازد.

مین سو چون این‌طور توضیح می‌دهد: «نفت سوخت فسیلی و سمی است. هر سال یک ‌میلیون کودک از کیفیت بد هوا می‌میرند. تصور کنید اگر مردم می‌توانستند از چراغ خورشیدی استفاده کنند. نور رایگان و سالم می‌شد!»

حالا سولایت دیزاین (Solight Design) محصولات خورشیدی خودش را می‌فروشد و توزیع می‌کند. این محصولات سبک و فشرده‌اند و شارژ می‌شوند و استحکام دارند. از این محصولات می‌توان به ‌صورت روزمره یا برای بازیابی از فاجعه استفاده کرد.

 آپوپو

موروگورو، تانزانیا

۱۰۰ کارمند

مدیر اجرایی ارشد: کریستوف کاکس

مین‌های زمینی در بسیاری از مناطق جنگ‌زده پراکنده‌اند و خرابی زیادی برای اجتماعات آسیب‌پذیر به بار می‌آورند. گروهی از دانشمندان در آپوپو، شرکتی بلژیکی، قصد دارند فناوری ساده و ارزان برای مین‌روبی بسازند تا در کشورهایی با درآمد کم مورد استفاده قرار بگیرند. ستاره این فناوری موش است. موش، این موجود سبک و تیزبین، شاید یکی از منزجرکننده‌ترین موجودات روی زمین، قوه تشخیص قدرتمندی برای شناسایی بو دارد. موش‌ها کوله‌پشتی های‌تک را می‌پوشند. این کوله‌پشتی حاوی دستگاه موقعیت‌یاب و دوربین است تا گروه آپوپو بتواند میدان‌های مین فعال را شناسایی کند.

آپوپو حالا عملیات مین‌روبی را در کامبوج، زیمبابوه، آنگولا و موزامبیک انجام می‌دهد. موش‌های تربیت‌شده آپوپو نیز آموزش می‌بینند تا در موقعیت‌های فجایع طبیعی فعالیت کنند و بتوانند با خزیدن از میان آوار، بازماندگان را پیدا کنند. در چنین شرایطی، موش‌ها به یک رادیوی دوطرفه نیز مجهز می‌شوند تا با گروه نجات ارتباط برقرار کنند.

استارلینک 

هاوثورن، کالیفرنیا، آمریکا

۱۰ هزار کارمند

مدیر اجرایی ارشد: ایلان ماسک

ماهواره‌های استارلینک اینترنت پهن‌باند و پرسرعت را برای مناطقی فراهم می‌کنند که دسترسی در آنها غیرقابل ‌اطمینان، پرهزینه یا صرفاً خارج از محدوده است. استارلینک می‌تواند در عرض چند دقیقه اعزام شود تا به واکنش‌دهنده‌های بحران در سناریوهای فاجعه و به تبع آن مدیریت حادثه در سراسر جهان کمک کند. افرادی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

قبیله Hoh، گروه بومی آمریکایی در غرب ایالت واشینگتن، توییت کرد که شبکه استارلینک با استقبال گرم ساکنان محلی مواجه شده است. «بچه‌هایمان می‌توانند در یادگیری از راه دور شرکت کنند. ساکنان می‌توانند به خدمات سلامت دسترسی پیدا کنند. استارلینک اسپیس‌ایکس یک‌شبه این کار را امکان‌پذیر کرد.»

اما این قضیه به لطف رفتارهای خاص ایلان ماسک، مدیر اجرایی ارشد، خالی از مناقشه نبوده است. استارلینک ارتباط پهن‌باند را برای نیروی زمینی اوکراین در برابر روسیه فراهم کرده است اما مارک اطمینان حاصل کرده که این خدمات برای کنترل پهپاد مورد استفاده قرار نگیرد و بنابراین کسب‌وکارش «تسلیحاتی» نشود.

متا 

پارک منلو، آمریکا

۱۲۲ هزار کارمند

مدیر اجرایی ارشد: مارک زاکربرگ

بعد از زمین‌لرزه و سونامی سال ۲۰۱۱ ژاپن، فیس‌بوک امکاناتی را برای کاربران در یک منطقه خاص فراهم کرد تا به ‌صورت سریع و مستقیم به دوستان و اعضای خانواده‌شان بگویند که زنده‌اند- فعال کردن گزینه «در امن‌وامان» (Mark as Safe). کاربران به‌ جای منتشر کردن شرح‌ حال‌شان می‌توانند صرفاً روی یک دکمه کلیک کنند. اولین کاربرد این امکانات در سال ۲۰۱۵ و بعد از زمین‌لرزه نپال مشاهده شد. این امکانات در انواع مختلف فجایع طبیعی، حوادث و حملات تروریستی مورد استفاده قرار گرفته است.

فیس‌بوک موارد استفاده دیگری نیز دارد. افرادی که بعد از فاجعه در آوار گرفتار شده‌اند توانسته‌اند موقعیت‌شان را منتشر و از دوستان‌شان درخواست کمک کنند. گروه‌های اجتماعی می‌توانند سریع در محیط آنلاین بسیج شوند و از افراد بی‌خانمان یا نیازمند به مراقبت پزشکی غیراورژانسی حمایت کنند.

ابزار یابنده ناسا

واشینگتن، آمریکا

۱۰ هزار کارمند

مدیر اجرایی ارشد: بیل نلسون

ابزار یابنده ناسا (نام کامل: یافتن افراد در واکنش به فاجعه و بحران) می‌تواند ضربان قلب را در عمق ۹ متری آوار تشخیص دهد. فناوری این ابزار در فجایع مختلف برای نجات بازماندگان مورد استفاده قرار گرفته است- از مکزیک تا نپال. یک سیگنال کم‌توان از نوع ریزموج از میان آوار منتقل می‌شود تا تغییرات در بازتاب سیگنال مورد مطالعه قرار گیرد. فناوری یابنده می‌تواند تحرکات ریز را با الگوریتم‌ها شناسایی کند و تفاوت بین ضربان قلب انسان و ضربان قلب حیوانات را نیز تشخیص دهد.

منبع: هلث‌کر

منبع

دسته بندی مطالب

محصولات جدید

ارائه خدمات ثبت دامنه
تومان
215,000
55%
دامنه Vrasty.ir
تومان
4,500,000
10,000,000
50%
دامنه ReadyMusic.ir
تومان
2,500,000
5,000,000
30%
دامنه RahePayam.ir
تومان
3,500,000
5,000,000
76%
دامنه KetabSetan.ir
تومان
1,200,000
5,000,000
64%
دامنه EntekhabHome.ir
تومان
1,800,000
5,000,000

جستجو کنید ...

تبلیغات

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه
مطالب مرتبـــط