برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
راهنمای کامل انتخاب اسم برند + لیست اسامی خاص برند
دهه 60 که تعداد بچهها زیاد بود، اغلب خانوادهها اسمگذاری نوزادان جدید برایشان مهم نبود. از بین 4 اسم رایجی که وجود داشت، یکی را انتخاب میکردند و تمام! مثلاً اولی را میگذاشتند حسن، دومی را میگذاشتند محمدحسن و مهم هم نبود که تکراری باشد یا اینکه 60 تا حسن در فامیل وجود داشته باشد.
اما الآن زمانه عوض شده و اسمگذاری نوزاد یک فرآیند دور ودراز است. اول اینکه هزاران اسم را زیر و رو میکنند، تحقیق میکنند که اسم معنی داشته باشد، خاص و منحصربهفرد باشد، کسی قبلاً نگذاشته باشد، حروف اسم جدید با حروف اسم بچه قبلی یا پدر و مادر همخوانی داشته باشد و هزاران قانون عجیب و غریب دیگر که نگویم برایتان!
انتخاب اسم برند هم مثل انتخاب اسم نوزادی است که بعداً قرار است هویت داشته باشد. پس برای خودش رسم و اصولی دارد. میدانید اگر الآن از روی عجله و سهلانگاری اسمی انتخاب کنید و چند سال بعد متوجه شوید که این اسم مناسب برند شما نیست، باید چه هزینه گزافی را برای جا انداختن یک نام تجاری جدید کنید؟
پس یکبار برای همیشه با صرف کمی وقت و خواندن این مقاله به خودتان (و صد البته جیبتان!) لطف کنید؛ چون ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا یک اسم مناسب برای برندتان انتخاب کنید.
انتخاب اسم برند در ظاهر ساده، اما عمیق است!
برندسازی چیزی فراتر از انتخاب یک نام تجاری و طراحی لوگو است؛ برندینگ مانند یک سفر طولانی میماند که برای موفقیت باید وارد مسیری پر پیچ و خم شوید!
چکیدهای از این مقاله را در ویدیو زیر برایتان توضیح دادهایم و پیشنهاد میکنیم که حتماً ویدیو زیر را نگاه کنید.
خب حالا برویم سراغ ادامه مقاله: پیدا کردن اسم برندی که مشتریان بتوانند با آن ارتباط خوبی برقرار کنند، جزو اقدامات ضروری این سفر است؛ پس هر اسمی که صرفاً جذاب به نظر میرسد، لزوماً نمیتواند اسم خوبی برای برندتان باشد؛ به همین دلیل انتخاب اسم خاص برای برند میتواند یک فرآیند سخت و پیچیده به نظر برسد؛ چرا که اسم برند باید:
جذاب و گیرا باشد
مناسب شخصیت برند شما باشد
به خاطر سپردنش برای مردم راحت باشد
هنگام نمایش در تبلیغات آفلاین و آنلاین چشمگیر و جذاب به نظر برسد
دامنه اینترنتی و اکانتهای شبکههای اجتماعی اشغالشده نداشته باشند
شاید عدهای به شما بگویند پیدا کردن چنین اسمی غیرممکن است (البته اگر چند میلیون تومان به آنها بدهید، کاملاً ممکن میشود!)؛ اما تجربه ما نشان میدهد که این کار کاملاً امکانپذیر است فقط به مقداری صبر و حوصله و تفکر عمیق احتیاج دارد.
وقتی الان به دنبال انتخاب یک اسم خاصب برند هستید، نشان میدهد از آن دسته آدمهای بلندپرواز هستید که تا الان تصمیمتان را برای راه انداختن کار و کاسبی خود گرفتهاید، میخواهیم یک راهنمای کاربلد و حرفهای به شما معرفی کنیم:
در کتاب «راهاندازی مطمئن کسبوکار اینترنتی» قدم به قدم به شما آموزش میدهیم که چگونه یک کسبوکار اینترنتی مطمئن راهاندازی کنید؛ کسبوکاری که موفقیتش حتمی باشد. برای اطلاعات بیشتر روی عکس کتاب کلیک کنید.
چه ویژگیهایی را باید برای انتخاب اسم برند در نظر بگیریم؟
فرمولهای مختلفی برای انتخاب اسم برند وجود دارد. مثلاً گروهی از محققان دانشگاه آلبرتا (کانادا) در تحقیقات خود متوجه شدند که مشتریان به اسم برندهایی مثل کوکا-کولا، کیت-کت، جلی-بلی که از یک ساختار تکرارشونده در اسم برند خود استفاده میکنند، واکنش مثبتتری نشان میدهند. در کشور ما هم برندهایی مثل اَشی-مشی، مَزمَز و چینچین از همین سبکِ انتخاب اسم برند استفاده کردهاند؛ اما راستش را بخواهید هیچ فرمولی تضمینشدهای برای انتخاب اسم برند وجود ندارد؛ بااینحال اگر اسم برندتان یک سری ویژگیها را داشته باشد، هم استفادهاش برای شما و هم به خاطر سپردنش برای مردم آسانتر میشود.
در ادامه ویژگیهای یک نام برند ایدهآل را با هم بررسی میکنیم:
1. بامعنا باشد
اسم برند باید با ارزشهای بنیادین شرکتتان که جوهره برند شماست، ارتباط معنایی داشته باشد و بتواند با ترسیم یک تصویر مثبت در ذهن مشتریان با آنها ارتباط برقرار کند.
تابهحال به انتخاب اسم برند شرکتهایتولیدکننده نوشابههای انرژیزا دقت کردهاید؟
Monster (به معنای هیولا)
RedBull (گاو قرمز)
RockStar (ستاره راک)
Burn (سوختن)
big bear (خرس بزرگ)
همگی این نام ها از نظر ذهنی حامل یک انرژی خاصی هستند؛ انگار که واقعاً قدرتمند هستند و هر کس از این محصولات استفاده کند میتواند مثل یک گاو خشمگین یا خرس درنده نیرومند شود!
2. متمایز باشد
اسم برند باید منحصربهفرد، به یادماندنی و از سایر رقبای شما متمایز باشد. فکر نکنید اگر اسمی نزدیک به یک نام تجاری مشهور انتخاب کنید، زرنگی کردهاید (!). مخصوصاً اگر یک شرکت تازه تأسیس هستید هیچگاه از اسمهای مشابه برندهای بزرگ استفاده نکنید؛ چون این باعث میشود شما یک شرکت فیک و کپیشده به نظر برسید. در ضمن این شرکتها وکلای درجه یک و تیم حقوقی قدرتمندی دارند که حاضرند برای محافظت از اسم برند خود میلیونها تومان هزینه کنند و کارتان را در دادگاه یکسره کنند!
مثلاً در حوزه مُد و فشن شرکت معروف VictoriaSecret از شرکتی که اسم برند خود را Victoria’s Little Secret گذاشته بود شکایت کرد و توانست از آنها غرامتی چند میلیون دلاری دریافت کند. حتما بخوانید: برندینگ چیست و چرا باید برای شما مهم باشد؟
3. راحت باشد
یعنی هر کسی بهراحتی بتواند اسم برند را بخواند، تلفظ کند، بنویسد و گوگل کند (حتی اگر میخواهید برای اسم شرکت خود از یک نام تجاری مندرآوردی یا عجیب استفاده کنید باید این شرایط را در نظر بگیرید).
توجه:
نکتهای که در انتخاب اسم برند به زبان فارسی وجود دارد این است که بعضی از کلمات چند نگارش متفاوت دارند که ممکن است همین مسئله باعث سردرگمی مشتریان بشود، مثلاً کلماتی مثل عاج-آج، راضی-رازی؛ بنابراین سعی کنید اسمی انتخاب کنید که تنها یک نوشتار ثابت داشته باشد.
همچنین پیشنهاد میکنیم از اسمهای مخفف استفاده نکنید؛ چون:
تلفظ خیلی کلمات مخفف شده راحت نیست و اکثراً ترکیب جالبی ایجاد نمیکند.
به ذهن سپردنش برای مخاطبان آسان نیست، زیرا ذاتاً یک کلمه مخففشده هیچ تصویر و حس خاصی در ذهن مشتریان ایجاد نمیکند.
فهماندن تکتک این حروف به مشتریان زمان و هزینه بالایی میطلبد و از آنجا که شما مثل شرکتهایی مثل IBM و BMW منابع مالی عظیمی در اختیار ندارید ریسک این کار بالاست.
راستی میدانید IBM و BMW مخفف چه کلماتی هستند؟
4. قابل ثبت باشد
اسم برند شما باید هم بهصورت قانونی و هم دامنههای اینترنتی قابل ثبت باشد. اگر نتوانید بهصورت قانونی برند خود را ثبت کنید، هر چه برای ثبت نام تجاری خود وقت گذاشتهاید، به هدر رفته است. پس قبل از هر چیز از آخرین تغییرات قوانین انتخاب اسم برند مطلع شوید (ما در آخر همین مقاله چند نکته راجع به قوانین ثبت اسم شرکت در ایران را آوردهایم).
برای «ثبت دامنه» هم کافی است همین عبارت را در گوگل سرچ کنید تا شرکتهای ارائهدهنده خدمات سرور را پیدا کرده و بهصورت آنلاین دامنهی موردنظرتان را بررسی و خریداری کنید.
5. آیندهنگرانه باشد
برای انتخاب اسم برند باید آیندهنگر باشید و تفکر خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی و وضعیت امروز خود ببرید؛ یعنی نیم نگاهی هم به چشمانداز آینده خود داشته باشید. شاید الآن حوزه فعالیت شما در حد یک استان و نهایتاً شهرهای اطراف باشد ولی از کجا میدانید که در آینده فعالیت خود را به کشورهای همسایه یا حتی قارههای دیگر گسترش نمیدهید؟
حتی شما باید به معنی اسم برند خود در فرهنگهای بازار هدف نیز فکر کنید؛ شاید داستان آب معدنی شرکت «اَلَموت» (به معنای آشیانه عقاب و نام منطقهای در قزوین) را شنیده باشید که وقتی به کشورهای عربی صادر شد فقط به دلیل معنای این نام تجاری در زبان عربی (اَلْمَوت= مرگ!) با واکنش منفی مشتریان روبهرو شد!
همچنین پیشنهاد میکنیم از نام خانوادگی خود بهعنوان اسم برند استفاده نکنید؛ شاید بخواهید در آینده برند خود را بفروشید، این کار باعث میشود، کارتان کمی سخت شود و شاید اصلاً خریدار احتمالی را منصرف کند، مخصوصاً در صنایعی که تولیدات لاکچری دارند. شما ترجیح میدهید یک ساعت گرانقیمت را از برند «معصومی زادگان» بخرید یا «رولکس»؟
البته استثنایی در اینجا وجود دارد؛ اگر یک سلبریتی هستید دیگر وضعیت فرق میکند و انتخاب اسم برند از روی نام خانوادگی اتفاقاً خیلی هوشمندانه است؛ چون شهرت اولیه را دارید، هزینههای برندینگ را بهشدت کاهش پیدا میکند. بسیاری از سلبریتیها معروف دنیا مثل کایلی جنر (برند محصولات آرایشی) و در ایران مثل لیلااوتادی (برند عطر و ادکلن) اسم خود را به عنوان نام تجاری برندشان انتخاب کردهاند.
نکته دیگر اینکه نام تجاری شما نباید باعث حساسیت قشرهایی از مردم بشود، مثلاً اگر اسم برند خود را «پرسپولیس» بگذارید ممکن است طرفداران استقلال از شما خرید نکنند و حتی بدتر با شما دشمنی کنند؛ شاید به نظرتان مسخره برسد ولی این موارد واقعاً پیش میآید! میگویید نه؟
یک مثال وطنی و واقعی از اسمهای حساسیت برانگیز فروشگاه زنجیرهای «افق کوروش» است که وقتی فعالیتش را در استان قم شروع کرد، علماء این شهر به دلیل اینکه این اسم را یادآور زمان طاغوت میدانستند نسبت به آن اعتراض کردند؛ در نتیجه این مجموعه مجبور شد نام کوروش را از سَردَر تمام شعب قم بردارد و با همان نام «افق» به کارش ادامه دهد!
6. بصری باشد
یعنی بتوان آن را از طریق المانهای گرافیکی و طراحی به شکل مناسبی بیان کرد. برندهایی مثل اپل، جگوار، عقاب، ردبول مثالهای خوبی برای یک اسم بصری هستند؛ چون همزمان یک تصویر واضح از آنها در ذهن شکل میگیرد، بنابراین دست طراح برای مانور روی ویژگیهای بصری باز است.
حتما بخوانید: راهاندازی کسب و کار با هزینه کم و درآمد بالا از خانه
چطور یک اسم برند مناسب انتخاب کنیم؟
تا اینجا با ویژگیهای یک نام تجاری خوب آشنا شدیم؛ حالا قرار است قدم به قدم مراحل انتخاب اسم را طی کنیم و حواسمان به ویژگیهای که گفتیم هم باشد. انتخاب اسم برند میتواند فرآیندی خستهکننده و طولانی باشد؛ بعضی از برندها برای پیدا کردن یک اسم عالی در طی 6 ماه، بیش از 2000 اسم مختلف را بررسی میکنند! هر چند امروزه سایتهای پیشنهاد اسم برند خودکار مثل Shopify’s Business Name Generator به وجود آمدند؛ اما این ابزارها صرفاً میتوانند برای جلسات طوفان فکری مناسب باشند و از طرفی ممکن است ترجمه آنها به فارسی خیلی جذاب نباشد.
ما فکر میکنیم انتخاب اسم برند به صورت خودکار نمیتواند راهکار مناسبی برای پیدا کردن یک نام تجاری عالی باشد؛ چون پشت انتخاب هر اسمی باید فلسفه محکمی برای برتری آن نسبت به سایر گزینهها وجود داشته باشد؛ بنابراین برای شما یک راهنمای قدم به قدم انتخاب اسم برند آماده کردهایم که میتواند برای پیدا کردن یک اسم عالی شما را راهنمایی کند. قبل از آن که به سراغ ای پنج قدم برویم، به شما پیشنهاد میکنیم که حالا که در مراحل راهاندازی کسبوکار خود هستید، حتماً به صفحه «آموزش راهاندازی کسبوکار» سایت ما سری بزنید و مطالبش را به هیچ وجه از دست ندهید! حالا اگر موافق باشید شروع میکنیم.
قدم اول) هویت بنیادین برند خود را تعریف کنید
قبل از اینکه وارد فرآیند انتخاب اسم برند بشوید باید به این سؤال پاسخ روشنی بدهید که «شما چه شرکتی هستید و قصد دارید به چه چیزی تبدیل بشوید؟». پاسخ این سؤال همان چیزی است که به آن «هویت بنیادین برند» میگوییم. هویت بنیادین برند شامل موارد زیر است:
چشمانداز: چه آیندهای را برای برند خود ترسیم کردهاید؟
مأموریت: فلسفه وجودی شرکت شما چیست؟
ارزشها: شرکت شما بر چه ارزشهایی استوار است؟
این سه عامل تمام اهداف شرکت شما را به تصویر میکشند و هر کاری که قصد انجام آن را دارید تحت تأثیر قرار میدهند (از جمله انتخاب اسم برند). هنگامی که به هویت بنیادین برندتان پی بردید، نوبت این است که رقبا را تجزیه و تحلیل کرده و بفهمید نقاط اشتراک و تمایز شما نسبت به سایرین چیست؟ تفاوت شما با رقبایتان میتواند برای انتخاب اسم برند به دردتان بخورد.
قدم دوم) طوفان فکری راه بیندازید!
این قسمت جالبترین بخش فرآیند انتخاب اسم برند است. تمام دوستان و شرکاء خلاق خود را که فکر میکنید میتوانند به شما کمک کنند به یک عصرانه دلانگیز دعوت کنید و از منابع فکری آنها نهایت استفاده را ببرید!
ما پیشنهاد میکنیم برای صرفهجویی در وقت و رسیدن به نتیجه دلخواهتان یک سری چارچوبهای از قبل تعیینشدهای برای این جلسه داشته باشید؛ هر چند که باز گذاشتن دست شرکتکنندگان باعث میشود طوفان فکری سرگرمکنندهتری داشته باشیم، اما تجربه نشان میدهد تعریف مقداری محدودیت باعث میشود افراد خلاقتر عمل کنند. مثلاً:
تمام صفتهایی که میتوانند بیانگر خدمات شرکت شما باشند را روی کاغذ بنویسید.
هر آنچه که دوست دارید مشتریان هنگام استفاده از خدمات/محصولات شرکت شما حس کنند را شرح دهید.
مجموعهای از تمام کلماتی که به کسبوکار شما مرتبط هستند را بنویسید.
حالا سعی کنید بر اساس این مجموعه از کلمات و توصیفات اسم مناسبی پیشنهاد دهید. البته برای طوفان فکری روشهای دیگری هم وجود دارد، مثلاً شما میتوانید انتخاب اسم برند را از روی دستهبندیهای مختلف انجام دهید.
دستهبندی انتخاب نام برند در جلسه طوفان فکری
اسم اشخاص: مثلاً اسم بنیانگذاران یا اشخاص تاریخی یا حتی تخیلی. همانطور که قبلاً گفتیم پیشنهاد میکنیم از اسم خودتان بهعنوان برند استفاده نکنید؛ بهجای آن میتوانید از اسم اشخاص تاریخی یا معروف استفاده کنید. مثل شرکت «تِسلاموتورز» که داستان اسرارآمیز زندگی دانشمند بزرگی همچون «نیکولا تسلا» را به محصولات خود گره زد و با این کار هم از شهرت جهانی او استفاده کرد و هم در اذهان عمومی خود را بهعنوان برندی پیشرو و نوآور معرفی کرد.
نظرتان راجع به اسم «مارکوپولو» برای یک آژانس گردشگری چیست؟! انتخاب هوشمندانهای است، نه؟
البته باید قبل از انتخاب اسامی اشخاص معروف حتماً چک کنید که اسم آنها از قبل تحت مالکیت شخص دیگری درنیامده باشد؛ زیرا بعضی از اسامی دارای حق مالکیت معنوی هستند.
اسمهای توصیفی: شما میتوانید بر اساس کاری که انجام میدهید یک اسم برند انتخاب کنید. نمونه اسم شرکت توصیفی: «جنرال موتورز» «شیرآوران»، «تراکتورسازی»، «نانآوران» و…
اسمهای ساختگی: یک اسم مندرآوردی که تا قبل این وجود نداشته باشد؛ مثل Kodak ،Xerox ،Tivo، دیجیاتو، روزیاتو.
اسم مکانها: نام برند میتواند استعارهای از یک مکان خاص باشد؛ مثل «آب معدنی دماوند» یا «لبنیات هراز» که به محل قرارگیری و تهیه محصولاتشان در اسم برند خود اشاره کردهاند.
اسمهای استعارهای: اسمهایی که به یک داستان، شخص، اسطورههای باستانی، مکان خاص اشاره میکنند. بهطور مثال انتخاب اسم برند Nike بر اساس نام یکی از خدایان یونان باستان که نماد پیروزی بوده، انجام شده است. دو مثال از اسم برند ایرانی که به این شکل انتخاب شدهاند: بیمارستان فارابی و شکلات مِرداس (از شخصیتهای شاهنامه)
برای انتخاب یک اسمِ برند ایرانی با کمی حوصله و آشتی با کتابهای باستانی میتوانید اسامی منحصربهفردی پیدا کنید، خوشبختانه از آنجایی که ما ایرانیان منابعی غنی از افسانه و اسطوره در فرهنگمان داریم، بسیاری از این اسمها دستنخورده باقیمانده است. فقط توجه باشید اسمهایی را انتخاب کنید که تلفظ آنها راحت باشد.
اسمهای اختصاری: هر چند اسامی مخفف برای انتخاب اسم برند در کل پیشنهاد نمیشود اما اگر دوست دارید میتوانید از این اسامی هم استفاده کنید به شرطی که ترکیب جالبی داشته باشد. مثلاً شرکت کامپیوتری HP که مخفف اسم بنیانگذاران آن Hewlett و Packard است، در ابتدا میخواستند نام PH را برای خود انتخاب کنند اما چون این نام بهعنوان یک کمیت شیمیایی معروف بود، مجبور شدند ترکیب را برعکس کرده و HP را بهعنوان اسم برند خود انتخاب کنند. نمونه اسم برند ایرانی اختصاری: شرکت اِتکا (اداره تدارکات کارمندان ارتش)، شرکت مَپنا (مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران)
اسامی مرکب: نامهای تجاری که از ترکیب دو اسم (دو اسم با معنی) یا (یک اسم بامعنی+ یک قسمت بیمعنی) تشکیل شدهاند. مثل: Facebook،Filker . نمونه اسم برند ایرانی مرکب: نامی نو، شوکوپارس، پارس خزر، لبنیران و…
راستی استفاده از ترکیبهایی مثل «مِستر فلانی»، «دکتر بَهمانی» هم دیگر قدیمی شده، لطفاً کمی خلاق باشید!
احتمالاً بعد از مدتی متوجه میشوید یکی دوتا از این دستهها بیشتر با سلایق شما جور درمیآیند، اما سعی کنید تیم طوفان فکری خود را به چالش بکشید و در هر دسته چند اسم تجاری پیدا کنید. در آخر از میان تمام آنها 10 الی 15 اسمی که بیشترین رأی را آورند را انتخاب کنید.
قدم سوم) اسمهای کاندید را با دقت بررسی کنید
از میان آن 10-15 اسم مرحله قبل باید در آخر تنها سه اسم باقی بماند! احتمالاً این قسمت ناامیدکنندهترین بخش انتخاب اسم برند باشد؛ چون بسیاری از اسمهایی که دوست دارید ممکن است از قبل رزرو شده باشند. برای این کار باید به سایت ثبت علائم تجاری مراجعه کرده و بررسی کنید که کدام یک از این نامهای تجاری در دسترس هستند. احتمالاً بیش از نیمی از آنها از قبل اِشغال شده باشند! حتی اگر تمامی اسامی انتخابی شما از قبل رزرو شدند، ناامید نشوید! ممکن است انتخاب اسم برند یک فرآیند طولانی و سخت باشد، اما قطعاً ارزشش را دارد؛ چون شما قرار است برای سالیان دراز تمام زمان و پول خود را برای برند کردن این اسم هزینه کنید.
حتما بخوانید: بررسی روشهای قیمتگذاری در گوگل ادز + راهنمای انتخاب مناسبترین روش
قدم چهارم) تست کنید، تست کنید، تست کنید
خب حالا که تمام این موانع قانونی را پشت سر گذاشتید، به مهمترین مرحله میرسیم یعنی تست اسم برند! اگر در حال حاضر مشتریانی برای محصولات خود دارید، میتوانید با استفاده از ابزارهای نظرسنجی آنلاین مثل ارسال ایمیل انبوه از آنها بخواهید راجع به اسم برند جدیدتان نظر بدهند. خوبی این روش (ارسال انبوه ایمیل) کمهزینه بودن آن است.
اما اگر میخواهید انتخاب دقیقتری داشته باشید یا اینکه در حال حاضر اطلاعاتی از مشتریان خود ندارید، میتوانید با صرف هزینهای بیشتر برای اسمهای کاندیدتان موکاپها و صفحات فرود طراحی کنید (موکاپها فایلهای آمادهی گرافیکی هستند که در موضوعات مختلفی مثل لوگو، کارت ویزیت، صفحه فرود، بستهبندی محصولات استفاده میشوند و در واقع پیشنمایش کار را قبل از اجرایی شدن آن به شما نشان میدهند).
البته الآن لازم نیست برای هر اسم یک لوگو طراحی کنید؛ چون هدف ما در این مرحله تنها بررسی اسم است نه لوگو؛ اما انجام آن دید بهتری به شما میدهد.
حالا برای اینکه بفهمید کدامیک از اسمهای کاندید برای برند شما مناسبتر است باید هر نام تجاری را به این شکل تست کنید:
برای هر اسم برند یک صفحه فرود درست کنید. صفحات فرود یا Landing Page ها، صفحاتی ساده اما هدفمند هستند که بهمنظور خوشامدگویی به مخاطب، دعوت از او به انجام کاری یا معرفی یک محصول/خدمات خاص طراحی شدهاند. در این مرحله سه صفحه فرود یکسان را طراحی میکنید و در هر صفحه تنها نام برند را تغییر میدهید.
به مدت یک هفته این صفحات را بهصورت هدفمند برای مشتریان خود در فضای وب (مثل گوگل ادز) تبلیغ کنید.
در آخر هر کدام از صفحات که نرخ تبدیل بهتری داشتند را بهعنوان اسم برند خود انتخاب کنید.
احتمالاً از اینکه مردم با کدامیک از اسمها رابطهی بهتری برقرار کردند، غافلگیر خواهید شد، چون معمولاً رفتار مردم با انتظارات شخصی ما تفاوت دارد!
قدم پنجم) ثبت برند به صورت قانونی و ادامه داستان…
تبریک میگویم! بالاخره میتوانید با خیال راحت اسم برندتان را ثبت کنید، برای این کار میتوانید از طریق سایت مرکز مالکیت فکری بر اساس محصول یا خدمات خود اظهارنامه مربوطه را تکمیل کرده و مدارک مورد نیاز را ارسال کنید. برای این کار نیازی به داشتن لوگو نیست؛ اما دیگر کمکم باید به فکر استخدام یک طراح حرفهای باشید و یا خودتان با استفاده از هوش مصنوعی دست به کار شوید. اگر نمیدانید چطوری این کار را انجام دهید، مقاله طراحی لوگو با هوش مصنوعی را بخوانید.
پیشنهاد میکنیم به محض انتخاب اسم برند، دامنه اینترنتی مورد نظرتان بخرید و آیدی شبکههای اجتماعی مرتبط خودتان را ایجاد کنید؛ حتی اگر الآن قصد راهاندازی کسبوکارتان را ندارید، زیرا احتمال اینکه دامنه و آیدی موردنظرتان توسط فرد دیگری اِشغال شود، بسیار زیاد است.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
تو دوره فرصتهای اینترنتی بهترین راه رو بهت نشون میدیم! برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
شروع میکنم
021-58438داخلی 1
یک پیشنهاد!
شما در ابتدای راه هستید. انتخاب نام برند، یکی از اولین قدمها شروع کسبوکار است. اما تا به حال به این فکر کردید که باقی قدمها را باید چطور بردارید تا به موفقیت برسید؟ قبل از اینکه ادامه مقاله را بخوانید، به صفحه «بازاریابی و فروش آنلاین: از کسب درآمد میلیونی تا میلیاردی» بروید، یا خیلی سادهتر، ویدیو زیر را تماشا کنید تا آجر اول کسبوکارتان را کج نگذارید.
اگر ویدیو را تماشا کردید، وقت آن است که ببینیم، نکات انتخاب اسم برند در کشور خودمان به چه شکل است.
قوانین انتخاب اسم برند در ایران
برای بررسی اسمهای مشابه و استعلام اسم شرکت میتوانید به سایت جستجوی علائم تجاری مراجعه کنید.
اسم برندتان حتماً باید دارای ریشه فارسی بوده و معنیدار باشد؛ ملاک داوری هم لغتنامه دهخدا است.
فقط در صورتی میتوانید از یک اسم با ریشه خارجی (لاتین، آذری و…) یا ساختگی استفاده کنید که کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی داشته باشید. ( گرفتن کارت عضویت راحتتر است.)
هر اسم برند تنها 10 سال در مالکیت شماست و بعد از این مدت در صورتی که اقدام به تمدید نکنید هر فرد دیگری میتواند اسم برندتان را صاحب شود. در مورد فرارسیدن تاریخ اتمام اعتبار به شما هشداری داده نخواهد شد (!) پس حسابی حواستان را جمع کنید.
انتخاب اسم برند با هوش مصنوعی
یک سری هوش مصنوعیهای تخصصی برای انتخاب اسم برند مثل Namelix، Hootsuite و BranCrowd و… وجود دارند که کار آنها فقط همین است! ولی واقعیت این است که این ابزارها رابطه خوبی با زبان فارسی ندارند؛ یا کلا آن را پشتیبانی نمیکنند و یا اگر هم کنند، خروجی آنها خیلی جذاب نیست! پس به جای استفاده از سایت پیشنهاد اسم برند، پیشنهاد میکنیم از مدلهای زبانی پیشرفته مثل ChatGpt، Gemini و Copilot که فارسی را خیلی خوب میفهمند استفاده کنید.
برای این که با استفاده از این هوش مصنوعیها اسم برند انتخاب کنید، فقط کافی است یک پرامپت خیلی خوب به آنها بدهید و بقیه کار را به آنها بسپارید.
در ادامه به شما یاد میدهیم که چطوری خواستههایتان را مثل یک حرفهای به هوش مصنوعی بگویید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
در قدم اول کسب و کارتان را دقیق توصیف کنید:
حوزه فعالیت: دقیق بگویید کسب و کارتان در چه زمینهای فعالیت میکند.
مخاطب هدف: مشتریهای اصلی شما چه کسانی هستند؟
ارزشها و ویژگیهای برند: چه ارزشی به مشتریهای خود اضافه میکنید؟ دوست دارید برند شما چه ویژگیهایی داشته باشد؟
احساسی که به مخاطب میدهید: دوست دارید مخاطبین شما با شنیدن اسم برندتان چه احساسی داشته باشند؟ (مثل اعتماد، هیجان و آرامش و…)
کلمات کلیدی: کلماتی که مرتبط به کسب و کار شما مرتبط هستند را بنویسید.
خواستههایتان را برای هوش مصنوعی بنویسید:
ایدههای اولیه: از هوش مصنوعی بخواهید چند ایده خام و خلاقانه برای اسم برند برای شما بنویسد.
ترکیب کلمات: کلمات کلیدی را به AI بدهید و از آن بخواهید ترکیبهای جالب و مختلفی با آنها برای شما بسازد.
سبکهای مختلف اسم: به هوش مصنوعی بگویید به دنبال چه سبکی نام برندی میگردید؛ اسمی کوتاه که به راحتی در ذهن میماند، اسمی که داستانی پشت آن است و یا نام برندی که توصیفی باشد؟
بررسی همآوایی و معنا: از AI بخواهید اسامی که پیشنهاد میدهد را از نظر همآوایی و معنا هم بررسی کند.
چک کردن دامنه: از هوش مصنوعی بخواهید دامنههای مربوط به نامهایی که پیشنهاد میدهد را چک کند که آزاد هستند یا نه! ( البته این قسمت را بهتر است برای اطمینان خودتان یک نیم نگاهی بیندازید و خیلی به AI اعتماد نکنید!)
برای مثال در تصویر زیر، من از ChatGpt خواستم یک لیست اسم برند برای یک فروشگاه اینترنتی لباس زنانه پیشنهاد دهد:
پیشنهاد اسامی خاص برای برند (ایده اسم برند)
آتری: آذر آبستا: اوستا آتروپات: نام والی آتروپاتن(آذرآبادگان) اشو: مقدس اُردی: سپاه، لشگر (ریشه لری) اِریک: شاهزادهوار، باشکوه (لاتین) اریس: ۱- زیرک، هوشیار؛ ۲- کشاورز، برزگر؛ ۳- امیر. رئیس. آرشا نوش: مقدسِ جاوید، از نامهای باستانی آمیتیس: نام دختر آستیاک، پادشاه ماد، نام زن کورش آویشن: گیاهی خوشبو انیران: روشنایی بی پایان اَگنِس: پاک، خالص، یکدست (یونانی) آترین: نام پسر اوپدرم در زمان داریوش بزرگ آدُر: آذر، آتش آدُرباد: نام موبد موبدان دوران شاپور آذربود: موبدی در زمان یزدگرد آذرخش: صاعقه، برق اِوِلین: خوش آیند، دلپذیر (لاتین) آرتمیس: نام فرمانده نیروی دریایی خشایارشاه آرتین: نام هفتمین پادشاه ماد اوجا: بسیار بلندقد، کشیده قامت (ترکمنی) آزاد: نام بهدینی که در فروردین یشت ستوده شده آژمان: بی زمان آسا: نام پدر بهمن که در چکامه از او یاد شده آستیاک: نام چهارمین و آخرین پادشاه ماد آونگ: آویخته، نگهدارنده ایساتیس: مقدس و فرخنده (یونانی) ایماژ: صورت ذهنی، تصویر هنری، خیال (فرانسوی) آویز: آویختن، نگهداری آیریک: نام نیای یازدهم اشوزرتشت اَبدَه: بی آغاز اَپروَند: دارنده بلندی و شکوه یا فرهمند اَرتان: راستگو. نام پسر ویشتاسب ارج: ارزنده. نام یکی از نیاکان اشوزرتشت ارجاسب: اوستایی آن یعنی دارای اسبان پرارزش ارجمند: با ارزش اردوان: در اوستا ، پشتیبان راستی و درستی است ارشا: راست و درست اَرشان: نام نیای داریوش بزرگ اَرشَن: نام برادر کاووس اُزیرن: گاه پسین آگرین: آتشین (کردی) آلیا: غنچهٔ گل (کردی) اسپاد: دارنده سپاه نیرومند اشا: راستی ، درستی ، راه خوشبختی اشتاد: راستی اُشهن: گاه سپیده دم، آغاز روشنایی اشومنش: پاک منش افروغ: روشنایی و فروغ. از مفسران اوستا در زمان ساسانیان اقاقیا: درختی با گل های سپید اَگومان: بی گمان البرز: کوه بلند. نام پهلوانی است اندریمان: کسی که اندیشه اش در پی شهرت و ستایش است اَنوش: بی مرگ. جاویدان اهورا: هستی بخش، خداوند اوتانا: نام یکی از یاران داریوش اُورنگ: تخت پادشاهی . نام فرستاده پادشاه کشمیر به یمن اُوژن: زننده و شکست دهنده دشمن اوشیدر: پروراننده قانون مقدس ایدون: اینچنین، اینگونه
حتما بخوانید: ساخت ebook از آنچه شما فکر میکنید سادهتر است
پ پاساک: نام برادر زاده داریوش بزرگ پالیز: کشتزار پَرنگ: نام پسر سام پولین: طاووس (فرانسوی) پاتیرا: فراوانی (آشوری) پژدو: نام نیای اشوزرتشت، بهرام پژدو از چکامه سرایان نامی زرتشتی پشوتَن: پیشکش کننده تن یا فداکار پولاد: نام پسر آزادمرد پسر رستم پِژال: جوانه نازک، شاخه های تازه روییده و ریز درختان (کردی) پیشداد: نخستین قانون گذار، بنیانگذار عدل و دادگری پیلتَن: پهلوانی بوده از فرزندان رستم زال پاپریک: نام گیاهی خوشبو
ت تاژ: برادر هوشنگ پیشدادی تخشا: کوشنده تَنسِر: نام موبد موبدان روزگار اردشیر بابکان تَهمتَن: بزرگ پیکر تور: نام پسر شاه فریدون تورج: دلیر و پهلوان توس: نام پسر نوذر یکی از پهلوانان نامی ایران تیس: نام درختی است تیگران: نام یکی از سرداران خشایار شاه تورال: جاوید، همیشه زنده تاشین: همچون صخره، محکم (لری) تیدا: دختر خورشید، زاییده خورشید، دختر زیبارو (لری) ترمه: نوعی پارچه ترنج: طرحی مرکّب از طرحهای اسلیمی و گل و بوتهای توماج: چرم دباغی شده تَکین: پهلوان، دلاور، یگانه، خوش ترکیب
ج جانان: دلیرو زیبا جاوید: نام پدر اردشیر یکی از بهدینان خراسان جام جم: جام جمشید جمشید: از پادشاهان پیشدادی جالیز: کشتزار جُمانه: یک دانه مروارید، یک دانه لؤلؤ (عربی) جوانه: جوان، جوانی،رویش
چ چالیک: از بازیهای کودکان چلیپا: گردونه مهر چینوَد: چگونه زیستن چام: ناز و عشوه چکاو: نام پرنده ای خوش آواز چکاوک: آهنگی از موسیقی ایرانی چیترا: از نام های برگزیده چاوه: عزیز (کردی) چیا: کوهستان، کوه (کردی) چیاکو: کوه کوچک (کردی) چینود: چگونه زیستن چیدا: مانند مادر یا از لحاظ مهر و عاطفه شبیه مهر مادرانه (لری) چوبینه: به مانند چوب، پرنده ای شبیه مرغابی چنور: گیاهی خوشبو (کردی) چیکا: نوعی پرنده (گیلکی) چیچیک: گل (ترکی)
خ خدیو: بلند جایگاه، سرور خردمند: نام یکی از پیروان دستور آذرکیوان خرم: شادمان، خوش خسرو: نیک آواز. نام پادشاه ساسانی خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب خورسند: راضی خوشنام: درستکار، نیکنام خاوین: پاک سرشت (کردی) خوشه: چند دانه که در کنار هم آویزان باشند
د دادار: دادگر، عادل دادبان: نگهبان قانون دادفر: از نام های برگزیده دادمهر: از نام های برگزیده دامینه: زیبا، جاری و روان، دانش و دانایی دارا: دارنده، نام نهمین پادشاه کیانی داژو: سوخته، داغ دَریز: نام داماد داریوش بزرگ دَسَم: فرمانده ده تن سرباز دماوند: نام سرداری درزمان ساسانیان دهناد: از نام های برگزیده دیهیم: کلاه پادشاهی دامون: دشت و صحرا (لری) داته: دادگری، قانون داژو: سوخته، داغ، گرم دیاکو: سرزمین و نام دایان: سرافرازی، تکیه گاه (ترکی) داورین: سرافرازی، تکیه گاه (کردی) درخشا: نورانی، تابنده، درخشان دانژه: غنچه گل نیمه باز (کردی) دلوین: رباینده دل و عشق (کردی) دلوان: دختر مهربان، بانوی با محبت دیارا: شاخص و نامدار (لری) دالیا: نوعی از گلِ کوکب (لری) دادلی: شیرین و نمکین (ترکی) دنیز: به معنای دریا (ترکی) دوریس: دریا (یونانی) دینه: نام دختر یعقوب و خواهر یوسف (عبری)
ر راتین: بخشنده. یکی از سرداران اردشیر دوم رایکا: پسندیده و دوست داشتنی رخشانه: رخشان و درخشنده روژین: سرخ فام راد: بخشنده رادمان: سخاوتمند . نام سپهدار خسرو پرویز رادمهر: مهربخش. نام سردار داریوش سوم رادین: بخشندگی رازقی: گل سپید، گونهای انگور رامتین: نام چنگ نواز نامی خسروپرویز رامیار: کسی که ایزدرام(شادمانی) یاور اوست رپیتون: گاه نیمروزی رَخشان: تابان، از سرداران داریوش رَزین: واژه پهلوی به چم زورمند رَسام: نام پیکار نگار بهرام گور رشن: نام یکی از مفسران اوستا رَشنُو: ایزد دادگری و آزمایش رُهام: نام یکی از پهلوانان ایرانی. پسر گودرز رهی: آزاد، رها روزبِه: نام وزیر بهرام گور روشاک: نام یکی از سرداران ایرانی در جنگ اسکندر روشن: تابان ، درخشان روجا: زیباروی و آفتاب چهره (کردی) روژین: تابناک و درخشنده، (به مجاز) زیبا (کردی) روژیا: روز و روشنایی (کردی) روژا: روزها، آفتاب (کردی) روبیک: نام یکی از هنرمندان ارمنی (ارمنی) ریرا: در گویش مازندرانی به گوش باش، به هوش باش راگا: نغمه، سرود (هندی) ریتا: مروارید (یونانی) رسپینا: فصل پاییز ربکا: راستی، مصلح (عبری)
ز زادان: نام پدر شهریار از زرتشتیان کازرون زامیاد: نگهبان زمین زروان: نام خوانسالار انوشیروان ساسانی زَریر: دارنده جوشن زرین زَم: نام یکی از پسران غباد ساسانی زَهیر: نام یکی از سرداران شاه کیخسرو کیانی زوپیر: یکی از همدستان داریوش بزرگ در جنگ بابل زیار: نام پدر مردآویچ زیگ: راه ستاره شناسی
ژ ژاماسب: نام شوهر پورچیستا جوانترین دختر اشوزرتشت ژوپین: نام پسر کیکاووس ژیان: از نام های برگزیده
س سام: بهدینی از خاندان گرشاسب سامان: نام بزرگ زاده بلخ سَپْرَنگ: نام پسر سام ساویس: با ارزش، گرانمایه سپیتا: سفیدترین و پاکترین سِپنتا: مقدس، ورجاوند سپند: ورجاوند و مقدس. اسفند سِپِهر: آسمان سپیدار: درخت بلند و راست ستایش: خوب گفتن ستُرگ: قوی هیکل، نیرومند سرافراز: سربلند، با افتخار سُرایش: سرودن سُرخاب: نام پنجمین پادشاه باوندی سزاوار: شایسته سورن: دلیر و پهلوان ، توانا سوشیانت: برگزیده دینی سیاوخش: سیاوش، پسر کیکاووس
ش شادان: شادمان و خشنود. نام پسر برزین. از کارمندان نگارش شاهنامه شادفر: از نام های دوران هخامنشی شادنوش: از نام های برگزیده شاهروز: نام پسر شاه بهرام پادشاه کشمیر شاهین: نام یکی از بزرگترین سرداران لشکر ایران در زمان خسرو پرویز شایگان: گرانمایه، لایق شباهنگ: مرغ سحر، ستاره بامدادی شباویز: پرنده شب پرواز شتاب: چالاکی و سرعت شکیبا: بردبار شهداد: از نام های برگزیده شهران: از نام های برگزیده شهرَوان: از نام های برگزیده شهریار: فرمانروای شهر ، نام پسر خسروپرویز شهزاد: از نام های برگزیده شهسوار: دلاور، ماهر شهیار: از نام های برگزیده شیان: درختی بلند ، خون سیاووشان شیده: نام پسر افراسیاب شیردل: شجاع، دلیر شیرزاد: زاده شیر، بچه شیر ، نامی از روزگار انوشیروان شیروَش: همانند شیر
ف فاتک: نام پدر مانی نقاش دوران ساسانی فراز: بالا، بلندی فرازمان: از نام های برگزیده فربود: راست و درست فرخ: بزرگی و شوکت. از مفسران اوستا در زمان ساسانی فرداد: از نام های برگزیده فرنام: نام یکی از سرداران شاپور فرنوش: از نام های برگزیده فَرََهمند: از نام های برگزیده فَرهود: از نام های برگزیده فرهومند: باشکوه و بزرگ فُرود: نام پسر سیاوش فریان: خاندانی از دوستان اشو زرتشت فوکا: نوعی درخت بید فوگان: نوشیدنی از دانه جو فیروز: نام هجدهمین پادشاه ساسانی
ک کاچار: سر و سامان کارن: از نام های برگزیده کامبوزیا: کمبوجیه کامدین: از نام های برگزیده کاموس: نام یکی از سرداران افراسیاب
کاوه: نام آهنگر نامی که پادشاهی ذهاک را برانداخت کاووس: از نام های برگزیده کاویان: از نام های برگزیده کورنگ: نام پادشاه زابلستان و پدر زن جمشید پیشدادی کوروش: بنیانگزار شاهنشاهی هخامنشی کوسان: نام رامشگری است کوشا: کوشیدن کیا: بزرگ، صاحب، پادشاه کیان: جمع کی، پادشاه کیهان: جهان، گیتی
گ گالوس: نام پسر فارناک پادشاه کپاد و کیه و هوتیس گَرشاسب: در اوستا به چم پهلوان نامی ، همانند رستم شاهنامه گرگین: نام پهلوان نامی ایران گژگین: از نام های برگزیده گوارا: خوشآیند، با مزه گیل: گرد و پهلوان گیو: پهلوان ایرانی
ل لهراسب: دارنده اسب تیزرو . پدر گشتاسب لیام: محافظ و حامی لاوین: نام منطقهای مرزی در مغرب ایران لوییز: بار دادن، قشنگ، زیبا (فرانسوی) لاوان: لین، سفید، نام پدر همسر یعقوب (عبری) لاچین: شاهین شکاری (ترکی)
م مازار: یکی از سرداران مادی کورش ماکان: نام پسر کاکی یکی از فرمانروایان ایرانی ماندگار: پایدار، ماندنی مانوش: نام پسر کی پشین و پدربزرگ لهراسب مانی: نام پیکر نگار نامی در دوران شاپور مزدا: دانای بزرگ، پروردگار مزدک: نام پسر بامداد در دوران ساسانی مهرگان: جشن ملی ایران مهرمَس: مهر بزرگ یا بزرگ مهر. نام نیای ششم اردشیر بابکان مهرنوش: نام یکی از چهار پسران اسفندیار مهریار: از نام های برگزیده مِهرین: از نام های برگزیده مارلین: برج، پناهگاه (عبری) ماهلین: هاله ماه، خرمن ماه، روشنایی (ترکی) میچکا: گنجشک (کردی) ماگریت: نوعی گل ریز قرمز، مروارید، گل مینا (انگلیسی) مرسده: ملکه (انگلیسی) ملودی: توالی تعدادی از اصوات در موسیقی ملنو: صدا، آوازه، شهرت (هندی) موریس: مصر، مبرم، اصرار کننده (لاتین) میشل: میکائیل، مثل خدا (فرانسوی) ماسیس: نام کوه آرارات (ارمنی) ماگنولیا: درختی همیشه سبز با گلهای زیبا (فرانسوی) مُوژان: غنچه نرگس
ن نارون: نام درختی تنومند ناشا: دادگر نریمان: دلیر و پهلوان. دارای اندیشه بلند و مردانه نَستور: نام پسر زریر، برادر شاه گشتاسب نوتریکا: نام سومین برادر اشوزرتشت نیو: پهلوان و دلیر نیوتیش: نام کوچکترین برادر اشوزرتش نویان: شاهزاده، لقب سلاطین و بزرگان ترک (ترکی) ناهیرا: روشنایی، نور (آشوری) نوریک: مرد نوین، تازه، جوان (ارمنی) نادین: در جریان، پویا و پرتحرک، الهه رودخانه، جاری (سانسکریت)
و ویستا: دانش و فرهنگ واته: ایزد آب در اوستا ورساز: جوان آراسته و زیبا وَسپار: بخشنده ویشکا: نام روستایی نزدیک رشت وینا: رنگارنگ، همچنین روشن و آشکار ویان: دلربا، علاقه، محبت، عشق (ارمنی) وندا: زن و دختر باسواد (ارمنی) ویانا: فرزانگی، بخردی، دانایی ویولا: نام نوعی ساز زهی از خانواده ویولن (ایتالیایی) ویوان: نام حاکم رُخّج در زمان داریوش پادشاه هخامنشی ویهان: نیکان، نام یکی از سرداران دیلمی واتیار: سخنگو (کردی) واروژ: آغاز یک زندگی (ارمنی) ویوات: گل بنفشه (فرانسوی) ویرو: نامپهلوان و سپهداری در منظومه ویس و رامین
ه هامون: از نام های ایرانی هامین: تابستان در اوستا هاون: گاه بامدادی هاونی: ایزد نگهبان بامداد هَخامنش: دوست منش. نام سردودمان هخامنشیان هَژیر: خوو پسندیده، از پهلوانان دوره کیانی پسر گودرز همتا: مانند، شریک هنگام: زمان، گاه هوبَر: دربردارنده نیکی هودین: نام سومین نیای آدرباد مهر اسپنتمان هور: خورشید هومان: از نام های برگزیده هومَت: اندیشه نیک هیمه: نام داماد داریوش و از سرداران بزرگ پارسی هاله: خرمن ماه هما: مرغ خوش پرواز هوپاد: خوب نگهداری شده هورچهر: از نام های برگزیده هوردخت: دختر خورشید هورزاد: زاده خورشید هوفر: نام خواهر یوئشتا هایکا: آرام، مرموز، از اسطورههای کردستان هیدی: آرام، آهسته، بردبار (کردی) هیرو: نام گلی به زبان کردی (گل ختمی) هلیوس: خورشید (عبری)
ب باتیس: نام دژبان غزه در هنگام داریوش سوم بادرام: کشاورز بامداد: نام پدر مزدک بامگاه: هنگام بامداد بایگان: نگهدارنده بَخشا: از نام های روزگار هخامنشیان بَدخشان: لعل بَرسام: نام یکی از سرداران یزدگرد ساسانی بَرِشنوم: پاک و تمیز بَرمک: نام وزیر شیروی ساسانی بُنشاد: شاد بنیاد بَهاوند: در اوستا به چم وهوونت دارنده نیکی بوبار: دارنده زمین. نام کشاورزی در زمان خشایار بوجه: رهایی یافته. نام یکی از بزرگان هخامنشی بوخشا: رستگار
پ پاساک: نام برادر زاده داریوش بزرگ پالیز: کشتزار پَرنگ: نام پسر سام پولین: طاووس (فرانسوی) پاتیرا: فراوانی (آشوری) پژدو: نام نیای اشوزرتشت، بهرام پژدو از چکامه سرایان نامی زرتشتی پشوتَن: پیشکش کننده تن یا فداکار پولاد: نام پسر آزادمرد پسر رستم پِژال: جوانه نازک، شاخه های تازه روییده و ریز درختان (کردی) پیشداد: نخستین قانون گذار، بنیانگذار عدل و دادگری پیلتَن: پهلوانی بوده از فرزندان رستم زال پاپریک: نام گیاهی خوشبو
ت تاژ: برادر هوشنگ پیشدادی تخشا: کوشنده تَنسِر: نام موبد موبدان روزگار اردشیر بابکان تَهمتَن: بزرگ پیکر تور: نام پسر شاه فریدون تورج: دلیر و پهلوان توس: نام پسر نوذر یکی از پهلوانان نامی ایران تیس: نام درختی است تیگران: نام یکی از سرداران خشایار شاه تورال: جاوید، همیشه زنده تاشین: همچون صخره، محکم (لری) تیدا: دختر خورشید، زاییده خورشید، دختر زیبارو (لری) ترمه: نوعی پارچه ترنج: طرحی مرکّب از طرحهای اسلیمی و گل و بوتهای توماج: چرم دباغی شده تَکین: پهلوان، دلاور، یگانه، خوش ترکیب
ج جانان: دلیرو زیبا جاوید: نام پدر اردشیر یکی از بهدینان خراسان جام جم: جام جمشید جمشید: از پادشاهان پیشدادی جالیز: کشتزار جُمانه: یک دانه مروارید، یک دانه لؤلؤ (عربی) جوانه: جوان، جوانی،رویش
چ چالیک: از بازیهای کودکان چلیپا: گردونه مهر چینوَد: چگونه زیستن چام: ناز و عشوه چکاو: نام پرنده ای خوش آواز چکاوک: آهنگی از موسیقی ایرانی چیترا: از نام های برگزیده چاوه: عزیز (کردی) چیا: کوهستان، کوه (کردی) چیاکو: کوه کوچک (کردی) چینود: چگونه زیستن چیدا: مانند مادر یا از لحاظ مهر و عاطفه شبیه مهر مادرانه (لری) چوبینه: به مانند چوب، پرنده ای شبیه مرغابی چنور: گیاهی خوشبو (کردی) چیکا: نوعی پرنده (گیلکی) چیچیک: گل (ترکی)
خ خدیو: بلند جایگاه، سرور خردمند: نام یکی از پیروان دستور آذرکیوان خرم: شادمان، خوش خسرو: نیک آواز. نام پادشاه ساسانی خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب خورسند: راضی خوشنام: درستکار، نیکنام خاوین: پاک سرشت (کردی) خوشه: چند دانه که در کنار هم آویزان باشند
د دادار: دادگر، عادل دادبان: نگهبان قانون دادفر: از نام های برگزیده دادمهر: از نام های برگزیده دامینه: زیبا، جاری و روان، دانش و دانایی دارا: دارنده، نام نهمین پادشاه کیانی داژو: سوخته، داغ دَریز: نام داماد داریوش بزرگ دَسَم: فرمانده ده تن سرباز دماوند: نام سرداری درزمان ساسانیان دهناد: از نام های برگزیده دیهیم: کلاه پادشاهی دامون: دشت و صحرا (لری) داته: دادگری، قانون داژو: سوخته، داغ، گرم دیاکو: سرزمین و نام دایان: سرافرازی، تکیه گاه (ترکی) داورین: سرافرازی، تکیه گاه (کردی) درخشا: نورانی، تابنده، درخشان دانژه: غنچه گل نیمه باز (کردی) دلوین: رباینده دل و عشق (کردی) دلوان: دختر مهربان، بانوی با محبت دیارا: شاخص و نامدار (لری) دالیا: نوعی از گلِ کوکب (لری) دادلی: شیرین و نمکین (ترکی) دنیز: به معنای دریا (ترکی) دوریس: دریا (یونانی) دینه: نام دختر یعقوب و خواهر یوسف (عبری)
ر راتین: بخشنده. یکی از سرداران اردشیر دوم رایکا: پسندیده و دوست داشتنی رخشانه: رخشان و درخشنده روژین: سرخ فام راد: بخشنده رادمان: سخاوتمند . نام سپهدار خسرو پرویز رادمهر: مهربخش. نام سردار داریوش سوم رادین: بخشندگی رازقی: گل سپید، گونهای انگور رامتین: نام چنگ نواز نامی خسروپرویز رامیار: کسی که ایزدرام(شادمانی) یاور اوست رپیتون: گاه نیمروزی رَخشان: تابان، از سرداران داریوش رَزین: واژه پهلوی به چم زورمند رَسام: نام پیکار نگار بهرام گور رشن: نام یکی از مفسران اوستا رَشنُو: ایزد دادگری و آزمایش رُهام: نام یکی از پهلوانان ایرانی. پسر گودرز رهی: آزاد، رها روزبِه: نام وزیر بهرام گور روشاک: نام یکی از سرداران ایرانی در جنگ اسکندر روشن: تابان ، درخشان روجا: زیباروی و آفتاب چهره (کردی) روژین: تابناک و درخشنده، (به مجاز) زیبا (کردی) روژیا: روز و روشنایی (کردی) روژا: روزها، آفتاب (کردی) روبیک: نام یکی از هنرمندان ارمنی (ارمنی) ریرا: در گویش مازندرانی به گوش باش، به هوش باش راگا: نغمه، سرود (هندی) ریتا: مروارید (یونانی) رسپینا: فصل پاییز ربکا: راستی، مصلح (عبری)
ز زادان: نام پدر شهریار از زرتشتیان کازرون زامیاد: نگهبان زمین زروان: نام خوانسالار انوشیروان ساسانی زَریر: دارنده جوشن زرین زَم: نام یکی از پسران غباد ساسانی زَهیر: نام یکی از سرداران شاه کیخسرو کیانی زوپیر: یکی از همدستان داریوش بزرگ در جنگ بابل زیار: نام پدر مردآویچ زیگ: راه ستاره شناسی
ژ ژاماسب: نام شوهر پورچیستا جوانترین دختر اشوزرتشت ژوپین: نام پسر کیکاووس ژیان: از نام های برگزیده
س سام: بهدینی از خاندان گرشاسب سامان: نام بزرگ زاده بلخ سَپْرَنگ: نام پسر سام ساویس: با ارزش، گرانمایه سپیتا: سفیدترین و پاکترین سپنتا: مقدس، ورجاوند سپند: ورجاوند و مقدس. اسفند سِپِهر: آسمان سپیدار: درخت بلند و راست ستایش: خوب گفتن ستُرگ: قوی هیکل، نیرومند سرافراز: سربلند، با افتخار سُرایش: سرودن سُرخاب: نام پنجمین پادشاه باوندی سزاوار: شایسته سورن: دلیر و پهلوان ، توانا سوشیانت: برگزیده دینی سیاوخش: سیاوش، پسر کیکاووس
ش شادان: شادمان و خشنود. نام پسر برزین. از کارمندان نگارش شاهنامه شادفر: از نام های دوران هخامنشی شادنوش: از نام های برگزیده شاهروز: نام پسر شاه بهرام پادشاه کشمیر شاهین: نام یکی از بزرگترین سرداران لشکر ایران در زمان خسرو پرویز شایگان: گرانمایه، لایق شباهنگ: مرغ سحر، ستاره بامدادی شباویز: پرنده شب پرواز شتاب: چالاکی و سرعت شکیبا: بردبار شهداد: از نام های برگزیده شهران: از نام های برگزیده شهرَوان: از نام های برگزیده شهریار: فرمانروای شهر ، نام پسر خسروپرویز شهزاد: از نام های برگزیده شهسوار: دلاور، ماهر شهیار: از نام های برگزیده شیان: درختی بلند ، خون سیاووشان شیده: نام پسر افراسیاب شیردل: شجاع، دلیر شیرزاد: زاده شیر، بچه شیر ، نامی از روزگار انوشیروان شیروَش: همانند شیر
ف فاتک: نام پدر مانی نقاش دوران ساسانی فراز: بالا، بلندی فرازمان: از نام های برگزیده فربود: راست و درست فرخ: بزرگی و شوکت. از مفسران اوستا در زمان ساسانی فرداد: از نام های برگزیده فرنام: نام یکی از سرداران شاپور فرنوش: از نام های برگزیده فَرََهمند: از نام های برگزیده فَرهود: از نام های برگزیده فرهومند: باشکوه و بزرگ فُرود: نام پسر سیاوش فریان: خاندانی از دوستان اشو زرتشت فوکا: نوعی درخت بید فوگان: نوشیدنی از دانه جو فیروز: نام هجدهمین پادشاه ساسانی
ک
کاچار: سر و سامان کارن: از نام های برگزیده کامبوزیا: کمبوجیه کامدین: از نام های برگزیده کاموس: نام یکی از سرداران افراسیاب کاوه: نام آهنگر نامی که پادشاهی ذهاک را برانداخت کاووس: از نام های برگزیده کاویان: از نام های برگزیده کورنگ: نام پادشاه زابلستان و پدر زن جمشید پیشدادی کوروش: بنیانگزار شاهنشاهی هخامنشی کوسان: نام رامشگری است کوشا: کوشیدن کیا: بزرگ، صاحب، پادشاه کیان: جمع کی، پادشاه کیهان: جهان، گیتی
گ گالوس: نام پسر فارناک پادشاه کپاد و کیه و هوتیس گَرشاسب: در اوستا به چم پهلوان نامی ، همانند رستم شاهنامه گرگین: نام پهلوان نامی ایران گژگین: از نام های برگزیده گوارا: خوشآیند، با مزه گیل: گرد و پهلوان گیو: پهلوان ایرانی
ل لهراسب: دارنده اسب تیزرو . پدر گشتاسب لیام: محافظ و حامی لاوین: نام منطقهای مرزی در مغرب ایران لوییز: بار دادن، قشنگ، زیبا (فرانسوی) لاوان: لین، سفید، نام پدر همسر یعقوب (عبری) لاچین: شاهین شکاری (ترکی)
م مازار: یکی از سرداران مادی کورش ماکان: نام پسر کاکی یکی از فرمانروایان ایرانی ماندگار: پایدار، ماندنی مانوش: نام پسر کی پشین و پدربزرگ لهراسب مانی: نام پیکر نگار نامی در دوران شاپور مزدا: دانای بزرگ، پروردگار مزدک: نام پسر بامداد در دوران ساسانی مهرگان: جشن ملی ایران مهرمَس: مهر بزرگ یا بزرگ مهر. نام نیای ششم اردشیر بابکان مهرنوش: نام یکی از چهار پسران اسفندیار مهریار: از نام های برگزیده مِهرین: از نام های برگزیده مُوژان: غنچه نرگس
ن نارون: نام درختی تنومند ناشا: دادگر نریمان: دلیر و پهلوان. دارای اندیشه بلند و مردانه نَستور: نام پسر زریر، برادر شاه گشتاسب نکیسا: نام نوازنده نامی دوران خسرو پرویز نوتریکا: نام سومین برادر اشوزرتشت نیو: پهلوان و دلیر نیوتیش: نام کوچکترین برادر اشوزرتش
و واته: ایزد آب در اوستا ورزم: شعله آتش، گرمی آتش ورساز: جوان آراسته و زیبا وَسپار: بخشنده
ه هامون: از نام های ایرانی هامین: تابستان در اوستا هاون: گاه بامدادی هاونی: ایزد نگهبان بامداد هَخامنش: دوست منش. نام سردودمان هخامنشیان هَژیر: خوو پسندیده، از پهلوانان دوره کیانی پسر گودرز همتا: مانند، شریک هنگام: زمان، گاه هوبَر: دربردارنده نیکی هوداد: نیک آفرید هودین: نام سومین نیای آدرباد مهر اسپنتمان هور: خورشید هومان: از نام های برگزیده هومَت: اندیشه نیک هیمه: نام داماد داریوش و از سرداران بزرگ پارسی هاله: خرمن ماه هما: مرغ خوش پرواز هوپاد: خوب نگهداری شده هورچهر: از نام های برگزیده هوردخت: دختر خورشید هورزاد: زاده خورشید هوفر: نام خواهر یوئشتا
در نهایت…
در نهایت انتخاب اسم برند اولین قدم در راه برای ساختن یک برند قدرتمند است اما یکی از اساسیترین قدمها محسوب میشود. برای این کار سعی و حوصله به خرج بدهید و مطمئن باشید ارزشش را دارد. همین الآن اسم بعضی از برندها در ایران بیش از 300 میلیارد تومان ارزش دارد! (باورتان میشود؟!)
اگر به تازگی کسبوکار خودتان را شروع کردید؛ اسم برند جدیدتان را کامنت کنید و برایمان بگویید چرا و چگونه این اسم را انتخاب کردهاید. مطمئناً راه را برای کسانی که به دنبال اسم برند هستند، روشنتر میکنید.
دیدگاهتان را بنویسید!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.